NAUI PRO trainingen

Kwaliteitscontrole
NAUI stelt veel belang in het handhaven van de hoge kwaliteitsstandaard van haar opleidingen en opleiders. In de eerste plaats is het van belang dat opleiders zelf ervaringsduiken blijven maken en constant de eigen vaardigheden blijven verbeteren. Om de training op een hoog niveau te waarborgen evalueert NAUI regelmatig haar opleiders en verzorgd NAUI update- en rekwalificatietrainingen. Ook is NAUI voortdurend bezig om haar opleidingsprogramma's te vernieuwen en loopt de organisatie voorop met de implementatie van nieuwe kennis. Voor haar trainingsprogramma's heeft NAUI dan ook een prijs ontvangen.

Bij alle door Scuba-Academie verzorgde opleidingen wordt de cursist gevraagd de aan hem/haar geleverde cursus anoniem te beoordelen. Mede hierdoor zijn wij in staat om een hoog niveau van opleidingen aan toekomstige generaties duikers te waarborgen.

Dive Master
Vind je het leuk om duiken te leiden en duiktrips te organiseren of duikers te vergezellen op een avontuurlijke duikreis naar de mooiste duiklocaties? Veel Divemasters zijn full-time betrokken bij zulke activiteiten door middel van een aanstelling bij duikscholen of vakantieparken in binnen- en buitenland. De vraag naar NAUI professionals is groot! De NAUI Divemaster is de op één na hoogste gebrevetteerde duiker binnen de NAUI organisatie. Het cursusprogramma is er op gericht dat je na het succesvol afsluiten van de cursus in staat bent om duiken te organiseren en te begeleiden voor gecertificeerde duikers. Ook ben je in staat om NAUI instructeurs te assisteren gedurende opleidingen. Een succesvol afgeronde opleiding biedt directe toegang tot de NAUI instructeur opleiding.

De opleiding omvat een intensief trainingsprogramma waarin o.a. de volgende elementen aan bod komen:

Het brengen van alle duikvaardigheden tot demonstratie niveau
Trainingsmethoden
Assisteren in lessituaties
Organisatie van verschillende type duiken
Briefing- en de-briefing technieken
Conflictbeheersing
Zakelijke aspecten
Juridische zaken
Redding en noodprocedures
Boothandelingen
De NAUI organisatie
Ecologie
De duur van de cursus bedraagt ongeveer 6 maanden.

Voorwaarden voor deelname zijn:

minimum leeftijd 18 jaar
Medische geschiktheid voor de duiksport
NAUI Master Scuba Diver brevet en NAUI Rescue Diver brevet of daaraan gelijkgesteld.
Minimaal 60 gelogde duiken in verschillende omstandigheden op verschillende locaties.
Kosten van de opleiding: 800 euro incl. studie materiaal.

Instructeur trainingen / ITC
Deze 8-daagse opleiding wordt verdeeld in twee gedeeltes. De 5-daagse ITP, de trainingsdagen en de afsluiting met een 3-daagse IQP, de kwalificatie dagen. De 5-daagse training kan eventueel vooraf worden gegaan door een voorbereidingsprogramma om eventuele kennis en vaardigheden op het gewenste niveau te krijgen. Een toelatingsexamen maakt deel uit van de ITC.

De cursus omvat:

Toelatingsexamen
75 uur theorie training
15 uur zwembad en buitenwatertraining
Leermethodes
Trainingsmethodes
Lesvoorbereiding
Methodes voor zwembadtrainingen
Methodes voor buitenwatertrainingen
Evaluatietechnieken
Organisatie
Probleemoplossingen
Briefing en de-briefing technieken
Eerste hulp
Noodprocedures
Reddingsprocedures
Zakelijke aspecten van de duikindustrie
Ethische aspecten
Juridische aspecten
De NAUI organisatie
NAUI programma’s
Kwalificatie programma van diverse theoretische en praktijk presentaties op verschillende niveaus.
Examen
Toelatingseisen:

Naui divemaster, NAUI assistent instructeur, Instructeur van andere duikorganisatie, of NAUI Prep. programma in de laatste 12 maanden doorlopen.
Minimaal 60 gelogde duiken in gevarieerde omgevingen en gevarieerde niveaus en activiteiten.
Kosten van de opleiding: 1.500 euro excl. studie materiaal.

Instructeur Trainer

Binnen de NAUI organisatie kan een Instructor Trainer het 5 daagse trainings gedeelte van een ITC organiseren en uitvoeren. Dus ben je NAUI instructeur en wil je een volgende stap maken in je instructeur loopbaan?
Om een NAUI Instructeur Trainer te worden is een combinatie van ervaring en training een eerste vereiste. Een NAUI instructeur moet minimaal 90 trainingsuren in cursussen hebben gedraaid waarvan 30 op het niveau van “leadership”. Op basis hiervan kan een NAUI instructeur deelnemen aan een 3-daagse ITW, Instructor Trainer Workshop. In deze workshop staan training, conflictbeheersing, evaluatie en voorbereiding van NAUI kandidaat instructeurs centraal.

Prijs workshop Euro 2.000,-- pp. excl. studiemateriaal.

Course director

Binnen de NAUI organisatie is de Course Director belast met de kwalificatie en eventuele training van aanstaande NAUI instructeurs.
NAUI Instructeur trainers die ervaring hebben opgedaan met bijvoorbeeld het verzorgen van een Instructor Training Program of een Instructor Cross Over Program kunnen deelnemen aan een 3-daagse CDW, de Course Director Workshop. In deze workshop staan training, conflictbeheersing en evaluatie centraal. Tevens wordt veel aandacht besteed aan de werving en selectie van aanstaande NAUI instructeurs alsmede de voorbereiding van de kandidaten op een ITC.

Prijs workshop Euro 3.000,00 euro p.p. excl. studiemateriaal.

 

Rekwalificatie Training course director
NAUI Course Directors zijn verplicht elke twee jaar een rekwalificatie training van 1 dag te volgen. Mede hierdoor weet de NAUI organisatie haar hoge kwaliteitsstandaard op termijn te waarborgen.

Prijs 600,-- Euro p.p.

Technische duikinstructeur opleidingen

Voor de technische duikopledingen geldt dat ieder niveau opleding tevens zijn eigen ITC kent.  De technische ITC's zijn toegankelijk voor (NAUI) instructeur. Je moet minimaal een niveau hoger zijn gecertificeerd dan de opleiding voor welke je een technische ITC wilt volgen. 

Prijzen en planningen op aanvraag.