Recreatieve Duikopleidingen

Introductieduik

Iedere 1e zaterdag van de maand. Inschrijven: KLIK HIER

Altijd al een keer een proefduik willen maken? Wilt u ervaren hoe het is om onder water te ademen en gewichtloos rond te zweven? U krijgt nu de kans om onder professionele begeleiding en op een ontspannen en veilige manier kennis te maken met de duiksport.

Voordat u het zwembad of ingaat, of afhankelijk van het seizoen kopje onder gaat in de Vinkeveense plassen krijgt u eerst een presentatie in de instructiezaal. Hierin maakt u kennis met de basistheorie van de duiksport en maken we u vertrouwd met de duikuitrusting. We blijven niet te lang boven water, want u wilt natuurlijk zo snel mogelijk gaan duiken. In het water maken we u verder vertrouwd met een aantal basisvaardigheden voor duikers.

Aan het eind van deze twee tot drie uur durende belevenis, bent u in staat om geheel op eigen kracht te duiken, natuurlijk nog steeds onder strikte begeleiding van een van onze instructeurs. Vergeet niet te lachen, want uw duikintroductie is natuurlijk niet compleet zonder persoonlijke onderwaterfoto.

Deelname vanaf 12 jaar. Prijs Euro 50,-- Euro pp.

Scuba-Diver, (Open Water Certified)

Inschrijven: KLIK HIER

Het avontuur kan beginnen! Stel je voor dat het water stijgt tot het niveau van je duikbril en je langzaam onderwater zakt en gewoon door kunt ademen. Het is het meest fantastische gevoel dat je kunt beleven. In de NAUI Scuba Diver opleiding leer je alles wat nodig is om zelfstandig, samen met een duikbuddy te starten met het oneindige duikavontuur. Begin de wonderen van de onderwaterwereld te ontdekken en geniet van de schoonheid van deze nieuwe omgeving.

De cursus omvat:

15 uur theorie training
6 buitenwaterduiken
In het cursusprogramma komen de elementen training, ervaring en reddingstechnieken allen aan bod. 3 van de 6 buitenwaterduiken zijn ervaringsduiken. Wat je geleerd hebt kun je dus meteen in praktijk brengen. Wij staan garant voor comfort, veiligheid en plezier! Je kunt nadat je deze cursus hebt afgerond zelfstandig, en overal ter wereld duiken tot een diepte van 18 meter. Bij de opleiding ontvang je een rijk geïllustreerd cursusboek, duiktabellen en logboek. Wanneer de cursus succesvol wordt afgerond ontvang je een wereldwijd erkend duikbrevet model creditcard.

Voorwaarden voor deelname zijn:

Minimum leeftijd 12 jaar
Medische geschiktheid voor de duiksport
Kosten van de opleiding: 429,00 euro incl. huur apparatuur, studie materiaal en kosten aanvragen brevet.

De opleiding vindt naar keuze plaats:

Met wing/backplate en longhose configuratie voor de toekomstige technische duiker of
Traditionele recreatieve configuratie trimvest

Advanced Open Water Scuba Diver

Inschrijven: KLIK HIER

Het duikavontuur krijgt een vervolg. Je leert nieuwe duikvaardigheden en zult grenzen verleggen die toegang bieden tot andere duikgebieden zoals bijvoorbeeld het “Technische duiken”. Je leert kennis maken met zogenaamde "specialties" en zult ervaren welke onderdelen van de duiksport je het leukst of meest interessant vindt.

De cursus omvat:

6 uur theorietraining
2 navigatieduiken
1 diepduik
1 nachtduik
1 duik met zoeken en bergen van objecten
1 Stromingsduik
2 Duiken met combinatie van vaardigheden
In het cursusprogramma komen de elementen training, ervaring en reddingstechnieken allen aan bod. 2 van de 8 buitenwaterduiken zijn ervaringsduiken. Wat je geleerd hebt kun je dus meteen in praktijk brengen. Navigeren en duiken als het donker wordt/is. Verder worden tijdens de trainingen tijd besteed aan het verbeteren van vaardigheden als trim en “fin” technieken. Je ontvangt bij de cursus een rijk geïllustreerd cursusboek. Wanneer de cursus succesvol wordt afgerond ontvang je het NAUI Advanced Scuba Diver brevet model creditcard wat wereldwijd wordt erkend. Je mag zelfstandig duiken met een gelijk of hoger gebrevetteerde duiker tot maximaal 30 meter diepte.

Voorwaarden voor deelname zijn:

Minimum leeftijd 12 jaar
Medische geschiktheid voor de duiksport
Naui Scuba Diver brevet of daaraan gelijkgesteld
Kosten van de opleiding: 385 euro incl. huur apparatuur, studie materiaal en kosten aanvragen brevet.

Master Scuba Diver

Inschrijven: KLIK HIER

Gedurende deze opleiding zul je je kennis verbreden en verdiepen aangaande het sportduiken. Je duikvaardigheden komen door verdere training op nog hoger niveau. Deze duikvaardigheden zijn nodig om de duiken die gedurende deze opleiding zijn gepland te kunnen uitvoeren. Je zult merken dat de moeilijkheidsgraad van deze duiken op een beduidend hoger niveau ligt dan in eerdere opleidingen. De cursus is een prima aanloop tot de leidinggevende opleidingen die NAUI kent. Het theoretisch gedeelte van de cursus brengt je kennis over het sportduiken tot professioneel niveau. Ook bij deze cursus ontvang je een prachtig uitgevoerd cursusboek. De Master Scuba Diver opleiding is een uitdaging voor elke duiker gezien het duikprogramma wat de cursus biedt..

De cursus omvat:

15 uur theorietraining
2 navigatieduiken
1 duikdag met reddingscenario’s
1 nachtduik
1 diepduik
1 duik met zoeken en bergen van objecten (gevorderd niveau)
1 stromingsduik
1 duik combinatie van vaardigheden
Wanneer de cursus voldoende wordt afgerond ontvang je het wereldwijd erkende NAUI Master Scuba Diver brevet model creditcard.

Voorwaarden voor deelname zijn:

Minimum leeftijd 15 jaar
Medische geschiktheid voor de duiksport
NAUI Advanced Scuba Diver brevet of daaraan gelijkgesteld.
Kosten van de opleiding: 680 euro incl. studie materiaal en kosten aanvragen brevet.

Nitrox Diver

Inschrijven: KLIK HIER

De opleiding NAUI Nitrox (met zuurstof verrijkte lucht) duiker biedt duikers veel voordelen. Minder stikstofopbouw en langere herhalingsduiken. Daarnaast is de opleiding voor veel duikers een eerste stap richting het technische duiken. Tijdens deze cursus leer je de theorie van de “beste mix”, maar leer je ook waarom in de praktijk diverse standaardmengsels de voorkeur hebben. Verder ga je 2 x duiken tot maximaal 30 meter diep (afhankelijk van je ervaring en de gekozen duiklocatie en duikuitrusting) met het standaard mengsel EANx32.

De cursus omvat:

4 uur theorietraining
2 buitenwaterduiken met EANx32
Kosten van de opleiding: 145 euro incl. studie materiaal en kosten aanvragen brevet.

Rescue DIver

Rescue Scuba Diver
Een pittige cursus die ook het nodige vergt van je fysieke gesteldheid. Je leert de vaardigheden welke nodig zijn om duikongevallen te voorkomen of om handelend te kunnen optreden in geval van een duikongeval. Een must voor iedere duiker!

Aan bod komen de volgende vaardigheden:

Herkennen van en omgang met stress en paniek
Voorkomen van problemen zowel voor als tijdens een duik
Het redden van een duiker op diepte
Assisteren en transport en van een duiker aan de oppervlakte
Reddingen vanaf de walkant en met behulp van een boot
Eerste hulp bij duikongelukken inclusief reanimatie.
De cursus omvat:

10 uur theorie training
4 zwembadtrainingen
3 buitenwatertrainingen
1 duikdag met verschillende reddingscenario’s
Voorwaarden voor deelname zijn:

Minimum leeftijd 15 jaar
Medische geschiktheid voor de duiksport
Minimaal NAUI Scuba Diver brevet of daaraan gelijkgesteld
Kosten van de opleiding: 395 euro incl. huur apparatuur, studie materiaal en kosten aanvragen brevet.

EHBO en Reanimatie

EHBO en reanimatie incl. AED (ERC erkend)
Bij verschillende duikopleidingen van NAUI, zoals de NAUI Rescue Diver cursus heb je een EHBO diploma met reanimatie nodig. Deze opleiding is bestemd voor duikers, begeleiders, divemasters, instructeurs etc... Na deze cursus beschik je over voldoende kennis om in geval van een hartstilstand of ongeval op vakkundige wijze eerste hulp te kunnen verlenen. Voorkomen is beter dan genezen! Bij dit motto wordt in deze cursus uitvoerig stilgestaan. Aan bod komen de volgende onderwerpen:

kennis van het menselijk lichaam
eerste onderzoek
EHBO en uitwendige hart reanimatie
breuken en kneuzingen
transporttechnieken
vergiftigingen
onderkoeling en oververhitting
beroerte
suikerziekte
epilepsie
verbandmiddelen
typische duikongevallen
steken en beten onderwater
gevaarlijk zeeleven
behandeling van typische duikongevallen
Reanimatie en gebruik AED volgens ERC richtlijnen
Voorwaarden voor deelname zijn:

minimum leeftijd 12 jaar
De cursus omvat:

5 uur theorietraining en praktijktraining.
Afsluiting met praktijktesten en examen
Kosten van de opleiding: 115 euro incl. studie materiaal en kosten aanvragen brevet.

Zuurstof Provider

Een must voor iedere duiker. In geval van nood is het belangrijk om zuurstof te kunnen verstrekken aan slachtoffers. Een absolute bijdrage aan “veilig duiken”. Aan de waterkant is altijd een Zuurstofkoffer te vinden. Tijdens de zuurstof provider opleiding leer je deze te monteren en maskers en beademings automaat juist bedienen.

Het theorie gedeelte geeft je veel achtergronden over zuurstof en duikongevallen, de eisen die gesteld worden aan een zuurstof kit, gevaren in het gebruik van zuurstof en specifieke informatie over bruikbare zuurstof systemen.

De grote belangstelling voor deze opleiding is begrijpelijk, zuurstof is ongetwijfeld de beste vorm van eerste hulp na een duikongeval. Deze opleiding wordt ook steeds meer de norm voor het personeel van zwembaden.

De cursus omvat:

2 uur training en theorie.
Kosten van de opleiding: 65,00 euro incl. studie materiaal en excl. kosten aanvragen brevet.