Noordzee wrakduikopleiding

Noordzee wrakduik cursus (579,-)

In samenwerking met Black Marlin Technical Diving organiseren wij een wrakduik cursus speciaal gericht op de Noordzee. 

De Noordzee is een uitdagende omgeving voor een duiker: stroming, donker en misschien slecht zicht, geen kant in de buurt, koud water en de aanwezigheid van veel vislijnen en netten.


Toch kan het zeer de moeite waard zijn om op één van de vele wrakken te duiken: vol begroeiing, leven en veel historie van de wrakken maken het zeer de moeite waard. Maar eerlijk is eerlijk, de duiken zijn minder geschikt voor onervaren duikers. Om duikers die nog nooit op de Noordzee gedoken hebben, voor te bereiden op die uitdagende maar boeiende omgeving, bieden we een 3-daags programma aan:

Dag 1: theorie en vaardigheden ontwikkelen in de veiligheid van het binnenwater ( Vinkeveen ) We werken aan afdaal en opstijgtechnieken langs een shotline, leggen van een gidslijn, werken met een hefballon en het schieten van een deco boei. We maken op deze dag 2 duiken.

Dag 2: we besteden aandacht aan overleven op zee. We gaan in op de kans op afdrijven, onderkoeling en wat je kunt doen om jezelf zichtbaar te maken voor hulpdiensten. Je leert dat je als duiker heel veel middelen ter beschikking hebt om jezelf zichtbaar te maken en je leert omgaan met een reddingsvlot. We gaan eerst theorie behandelen en de middag besteden we op het water en werken aan reddings- en overlevingstechnieken. Een demo van Pyrotechniek (vuurwerk) mag niet ontbreken.

Dag 3: Op de derde dag gaan we onder begeleiding van een instructeur twee duiken op de Noordzee maken met onze eigen snelle RIB de "Black Marlin". De planning van deze dag is, net als elke duik op de Noordzee, erg afhankelijk van het weer.

De eerst volgende Noordzee wrakduik cursus start op zaterdag 6 mei 2023. Wil je deelnemen op een andere datum? 

Belangstelling? Bel of mail ons.