PRO trainingen

In samenwerking met Scuba Connection bieden wij de PADI IDC aan. 

PADI Duikinstructeur worden is een droom voor velen! Lees hier meer over de inhoud van de PADI Instructor Development Course. Maak je droom waar en wordt PADI Duikinstructeur.

De PADI IDC: PADI Duikinstructeur worden
PADI IDC; Je bent er klaar voor om zelf duikinstructeur te worden. Je hebt veel gedoken en opleidingen gevolgd. Nu wil je je zelfstandig lesgeven.

Of je nu in Nederland wilt lesgeven of een buitenlandavontuur voor de boeg hebt: Ons team van PADI Course Director en IDC Staff zullen onze ervaringen met je delen.

Wat kun je verwachten van de PADI IDC?
De PADI instructeursopleiding (vaak de PADI IDC genoemd) is een 7 daagse opleiding waarin je bekend wordt gemaakt met het PADI systeem. Je leert in de IDC hoe je theorieles kunt geven, lesgeven in het zwembad en lesgeven in het buitenwater.

Bovendien gaan we je uitleggen hoe je effectief gebruik kunt maken van het PADI systeem. Want dat zijn essentiële zaken on jou succesvol te laten zijn als PADI duikinstructeur.

De PADI IDC bevat theorie presentaties over wat PADI is en wat het systeem voor je doet. Het leuk is dat wat je leert over het systeem wordt ondersteund door de praktijkervaring van de staff. Daarmee valt alles op zijn plaats en leren we je hoe je effectief les kunt geven.

Hoe sluit je de PADI IDC af?
De grote finale: het PADI IE. Wat een 2 daags examen is. De Staff van PADI evalueert jouw kennis van het systeem. Verder natuurlijk ook jouw lesgeeft kwaliteiten als (aankomend) duikinstructeur.

Want wanneer je dan geslaagd bent, ben je PADI Open Water Scuba Instructor en kan je gaan lesgeven, thuis of elders in de wereld.

Deelnamevereisten:
18 jaar of ouder
geldige medische keuring (binnen 12 maanden)
actieve PADI Dive Master (of vergelijkbaar) of actieve PADI Assistent Instructeur,
gecertificeerd duiker voor minimaal 6 maanden
minimaal 60 gelogde duiken in jouw logbook, mag natuurlijk ook digitaal zijn zoals bijv. jouw duikcomputer
Duur van de cursus:
Volledige IDC in een keer duurt 7 dagen
Flexible IDC duurt 70-75 uur
Combinatiepakketten beschikbaar
Welke PADI materialen je nodig hebt
Wanneer je instructeur bent, moet je natuurlijk zoveel mogelijk op de hoogte zijn van de laatste materialen. Daarom heb je van de verschillende cursussen de materialen nodig.

Daarbij jouw eigen lesmaterialen, welke zijn samengevoegd in het PADI IDC Crewpack. Dit is een hele investering. Maar zodra je ze hebt, zul je deze materialen je hele carrière als duikinstructeur gebruiken.

Mail ons voor meer informatie en data. 


Ken je dit al van ons?

Winkel
"Dive Experience Center"